Relatietherapie

 

  • Wat deel je nog met je partner ?
  • Sta je ervan te kijken dat de ander niet meer dezelfde is als vroeger?
  • Vraag jij je af waar de goede verstandhouding in jullie relatie is gebleven?
  • Ben jij op zoek naar de emotionele band met jouw partner.

Verbondenheid

Elk mens heeft een diepe behoefte aan verbondenheid. Kinderen zoeken de nabijheid van hun ouders, volwassenen verlangen naar de emotionele nabijheid van een partner. We voelen ons veilig als we weten dat we er niet alleen voor staan en worden bang als er een verwijdering ontstaat want dan weten we niet meer of de ander er is als we hem/haar nodig hebben. Relatieproblemen zijn altijd het gevolg van scheurtjes in de band die jullie onderling hadden. Die scheurtjes wil je dichten en de relatie weer sterk en liefdevol maken.

Relatietherapie

Bij relatieproblemen richten wij de therapie op de verbondenheid tussen beide partners. Wij kunnen je helpen te erkennen dat je ook als volwassene veiligheid en geborgenheid nodig hebt, dat je durft te zeggen dat je jouw partner nodig hebt. Ik help je om in te zien en toe te geven dat je emotioneel aan jouw partner gehecht bent; tot op bepaalde hoogte afhankelijk van elkaar bent. Dat u wel afspraken kunt maken over de tijd dat iemand thuis komt, over wie de administratie doet etc. Maar dat je in jouw relatie niet kunt onderhandelen over medeleven, verbondenheid, seks of verlangen. Dat komt pas als beide partners erkennen en accepteren dat de wereld om twee personen draait.

Het is een taboe om over relatieproblemen te praten is eigenlijk verleden tijd. Maar is dat toch nog een probleem dan kan ik  helpen ze gemakkelijker bespreekbaar te maken. Mijn  adviezen zijn concreet en gericht op terugkeer van de verbondenheid met jouw partner. Want wanneer twee mensen zich emotioneel met elkaar verbonden voelen, kunnen zij de hele wereld aan!

Wacht niet langer als jullie relatie op scherp staat en neem contact met mij op om de verbondenheid in jullie relatie terug te brengen.

Contact