SLACHTOFFERROL

Je voelt je niet gezien of gehoord. Je voelt je tekort gedaan. Je voelt je gekwetst en zwaar teleurgesteld. En hiermee stap je in je slachtofferrol. Als je in een slachtofferrol stapt dan leg je de schuld neer bij de gebeurtenis of bij de ander.

Dan kun jij er tenslotte niets aan doen. Jij bent er niet voor verantwoordelijk. Als je gewend bent om op deze manier te denken en te voelen dan is er een patroon ontstaan waarin jij jezelf steeds weer opnieuw slachtoffer maakt.

Je vindt bijval in je omgeving en dit geeft je een kortstondige energieboost, maar uiteindelijk put het je uit.
Als je gewend bent om vanuit je slachtofferrol te leven dan is dit vertrouwd geworden voor je. Het voelt veilig voor je. Je krijgt er aandacht door. Wie zou je zijn zonder dit probleem? Durf jij je dit af te vragen? En wat levert het je op? Je doet niet wat je doet zonder dat je er een bepaalde ‘beloning’ voor terugkrijgt; bevestiging zelfbeeld, aandacht, ontsnappen aan verantwoordelijkheid… vul maar in.

Geef jezelf de enig juiste beloning die leidt naar innerlijke vrijheid waardoor je een leuker en rijker leven kunt leiden. Wees dapper en kom in actie! Focus niet langer op de problemen maar op de oplossingen.

Pak je leven terug!!!

Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact op

Plaats een reactie

Vult u altublieft uw naam in Vul alstublieft een geldig e-mailadres in. Alstublieft, schrijf uw bericht.