Depressie/Innerlijk kind werk

In relaties (partner, kinderen, werk, ouders, etc.) kun je steeds opnieuw in situaties terecht komen die emotioneel geladen zijn, conflicten, projecties of frustratie met zich meebrengen of je je eigen regie over je leven ontnemen, is Innerlijk kind werk een mooie methode om op onderzoek uit te gaan.

Ook bij depressie en angst is deze manier van erkennen en helen effectief.
Met name depressie vraagt om innerlijk werk. Meestal wordt depressie bestreden met medicatie of een manier om er mee om te gaan. Voor mij is dit achterhaald. Een depressie zal blijven terug keren zo lang er geen aandacht wordt gegeven wat de onderliggende oorzaak. Meestal zijn dit onverwerkte stukken uit je kindertijd. Zelf had ik 25 jaar geleden 2 depressies, totdat ik werkte aan de oorsprong. Ik erkende en heelde mijn oude pijn.
Door te kijken achter de lading kun je erachter komen waar deze vandaan komt, waar de oorsprong ervan ligt. Vaak ligt de oorsprong al in je jongere jaren, waar je als kind op een bepaald punt een gemis ervaren hebt, doordat jouw omgeving geen oog had / kon hebben voor jouw behoeftes en wensen.
Door dit gemis zijn patronen ontwikkeld die er in eerste instantie toe dienden om je te beschermen tegen de pijn van het gemis. Wanneer deze patronen je echter gaan belemmeren in je dagelijks leven(sgeluk), wordt het tijd de onderliggende kwetsuur te helen en nieuwe manieren aan te leren om met situaties om te gaan.
Deze zoektocht kan mogelijk (angst voor) hevige emoties te weeg brengen, jaren lang verstopte emoties die het daglicht graag willen zien door erkent te worden, kunnen aanvoelen alsof ze je zullen verzwelgen, alsof het nooit meer voorbij zal gaan. Hier is een goede begeleiding belangrijk.
In de praktijk blijkt het echter vaak dat als je de stap eenmaal durft te zetten, voor jezelf en je gevoelsleven te gaan zorgen, de emotie minder hevig is dan je verwacht.
Je ervaart je eigen kracht, doordat je door middel van jouw beelden de emotie kan laten stromen en zelf richting kan geven aan deze stroom en de manier waarop ze jouw toekomst beïnvloedt.
Door de erkenning die je de emotie en daarmee jezelf geeft, kun je verder. Je zorgt voor jezelf waardoor depressie en angst niet langer je leven beheersen, conflicten en frustratie controleren niet langer je leven.
Jij wordt baas over depressie en angsten.
Het Innerlijk kind werk wordt ondersteund door EFT en de MIR-methode
Wil jij begeleiding? Neem dan contact op.

Plaats een reactie

Vult u altublieft uw naam in Vul alstublieft een geldig e-mailadres in. Alstublieft, schrijf uw bericht.